Založ si blog

Titul na predaj!

Veru teda, v živote sa dá všetko kúpiť. Jasné, jasné, zdravie a lásku nie…ibaže? Myslím, že každý z nás sa dopočul o nejakom prípade keď človek, dajme tomu politický príslušník dostal rýchlejšie a hlavne ochotnejšie zdravotnú starostlivosť. Alebo poznáme aj takých, ktorí si aj tú lásku vedia nejakým čestným spôsobom najmä pre čisté srdiečko zadovážiť. Bilzerian si kupuje ženy, ženy si kupujú jeho priazeň, poprípade bakalárku a potom ich buď Bilzerian, alebo bakalársky titul vykúpi z biedy. Bezpochyby.

Trend uľahčovania si povinností tu nie je len pár piatkov, ale celú večnosť. Ľudia sa okrem iného môžu deliť na tých poctivých, ktorí majú za kamarátku – smolu, a tých druhých, ktorí majú za kamoša – šťastie. Tak ako sa aj v našej krajine nájde skupina výmyselníkov, ktorí vždy okabátia systém, politickú či sociálnu starostlivosť, nájdu sa aj tí, ktorí na tých „poctivých“ ľudí v prevažnej miere doplácajú. Náš osud nezávisí len od nás, ale aj od povestného šťastia.

Nie som Boh aby som niekoho odsudzovala. Je evidentné, že nie každý je len lenivý, pri najhoršom nešikovný, jednoduchý. Som si vedomá, že túto službu napísania si záverečných prác využívajú aj študenti, ktorí z pracovných či osobných dôvodov na to nemajú čas.
Podľa internetových stránok, stojí jedna strana napísania bakalárskej práce cca. 10 eur ak ide o diplomovú prácu je to 14 eur. Cena závisí od témy, času a dostupných bibliografických odkazov.  Ak sa rozprávame, že potrebujeme 45 strán práce,  do prasiatka si musíme odložiť približne 550 – 600 eur. Pri diplomovej práci sa bavíme okolo tisícky. Odpovede študentov aký majú názor na túto  „pomoc“ je pozitívny, ako negatívum spomínajú cenu. Stanovisko vzdelávacej inštitúcie je pochopiteľne negatívne. Ak sa v systéme potvrdí, že práca nie je plagiát, hodnotiaci musia čestné vyhlásenie autora o samostatnom napísaní práce rešpektovať.

Tak ako marihuana, téma vypracovaných záverečných prác inou osobou je fakt, ktorý sa dá ťažko odhaliť. Na svete ľudia robia množstvo nesprávnych, nemorálnych rozhodnutí, na ktoré buď doplácajú, alebo…nie. Ak sa však chceme baviť o tomto probléme, mali by sme si uvedomiť, či nám ten titul v živote naozaj pomôže. Knihy, učenie sa do rána, písanie záverečnej práce, stresy. To všetko nás síce vycibrí, naučí množstvo nového, ale potrebná prax? – 0 bodov. Mám šťastie, že som počas školy dostala príležitosť spomínanú prax nadobudnúť, ale nás „šťastlivcov“ veru veľa nie je. Preto vidím problém nie v spomínanej záverečnej práci, ale v probléme č. 1. na niektorých univerzitách je prijatý abnormálny počet študentov, ktorí VŠ navštevujú z nutnosti a následná spolupráca/debata s vyučujúcim je obtiažna a problém č. 2. je trh práce, ktorý je pre absolventov a pracovné možnosti zo strany zamestnávateľov obtiažny. Lebo to, či ste v dnešnej dobe Mgr. Ing. alebo Bc., to nikomu nič nezaručuje. Či už máte zaplatenú záverečnú prácu, alebo nie, všetko závisí od snaženia sa a následnej ponúknutej príležitosti, dravosti a ochoty sa učiť. Jáj…a od toho šťastia. 🙂

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1619x
Priemerná čítanosť článkov: 1619x

Autor blogu

Kategórie

Archív